Kakaovy labuznik s mandarinkovym kremom
Potřebné ingredience
Ingrediencie na korpus: 20 dkg p/h muky, 10 dkg praskoveho cukru, 1 dcl oleja, 150 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyzicka prasku do peciva, 1 lyzica kakaa
***
Ingrediencie na krem: 250 ml smotany na slahanie, 1 mandarinkovy kompot (mozeme ale pouzit jahodovy, cucoriedkovy ... podla chuti), 1 ks pudinku Creme Olé, 1 stuzovac slahacky (ja som ho vynechala a vobec tam nechyba)
Postup přípravy
Ingrediencie: 20 dkg p/h muky, 10 dkg praskoveho cukru, 1 dcl oleja, 150 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyzicka prasku do peciva, 1 lyzica kakaa
Vsetky ingrediencie spolu zmiesame az dostaneme redsie cesto.
Formu na tortu poriadne vymastime.
A vysypeme hrubou mukou.
Cesto vylejeme do formy.
Kedze doma nemam specialnu formu na kolac, ktora by mi vytvorila zvysene okraje musela som trosku improvizovat. :)
Z peciaceho papiera som si vystrihla kruh.
Vlozila ho na vyliate cesto.
Cesto zatazime a kolac dame na 15 min do rury vyhriatej na 180°C.
Bohuzial to uplne nevyslo podla mojich predstav :) a okraje nevysli az tak hore ako mali. Ale v konecnom dosledku to vobec nevadilo a krem na kolaciku krasne drzal. :) Nabuduce to uz zatazovat ani nebudem. :)
Kolac nechame vychladnut a ideme pripravit krem.
Na krem budeme potrebovat:
250 ml smotany na slahanie, 1 mandarinkovy kompot (mozeme ale pouzit jahodovy, cucoriedkovy ... podla chuti), 1 ks pudinku Creme Olé, 1 stuzovac slahacky (ja som ho vynechala a vobec tam nechyba)
Vsetky ingrediencie vlozime do misy, ktoru mozeme dobre uzavriet. Misou par krat zatrepeme.
A krem je hotovy. :)
Natrieme ho na korpus.
Posypeme nastruhanou cokoladou a mozeme servirovat. Dobru chut!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé